+31 (0)85 - 3033 579   
NederlandsDuitsEngels
0 Items    Totaal  € 0,00
Mandje is leeg

360 Graden fotografie A-Z

Professionele productpresentatie is uiterst belangrijk voor de conversie van uw webshop. 360 graden fotografie is een van de mogelijkheden om uw product onder de aandacht te brengen bij uw potentiŽle kopers.

Op deze pagina leest u van A tot Z wat er nodig is om zelf 360 graden foto's te kunnen maken:
 1. Wat hebt u nodig om zelf 360 graden fotografie animaties te kunnen maken
 2. Welke mogelijkheden er zijn om een 360 graden animatie in uw webshop te implementeren
 3. Welke mogelijkheden FotoCube u kan bieden en welke niet (ja, er zijn beperkingen ).
 4. ....
 5. ....

360 graden fotografie voor webshop

is een populaire manier van productbeleving voor uw bezoekers. Maar naast 360 kunt u ook kiezen voor een 3D oplossing zoals de fiets hieronder.

 

1. Zelf 360 graden foto's maken, dit heeft u nodig; 

360 graden draaitafel

Wat u exact nodig hebt is afhankelijk van het type product dat u wilt gaan fotograferen. Voor een horloge hebt u immers een andere fotostudio inrichting nodig dan voor een auto. Binnen het assortimen van FotoCube kunt u alle kanten op. Wij bieden kant en klare en complete 360 graden fotostudio's aan voor kleinere producten. U hebt alleen nog een computer nodig met Windows en een Canon EOS spiegelreflexcamera. 

Voor grotere producten (circa +600x600x600mm) bieden wij een zwaardere draaitafel, type VR100. Met een draaischijf tot een diameter van 1500mm.  Deze 360 graden draaitafel met grote schijf is uitermate geschikt voor fietsen, witgoed en kleine meubels. 

Zodra u producten als grote meubels, scooters, motoren en auto's 360 graden wilt gaan fotograferen dan komt u een een categorie van speciale apparatuur. FotoCube kan u hierin adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken. 

360 graden fotografie software

Om een 360 graden draaitafel geautomatiseerd te laten draaien hebt u software nodig. Met de FotoCube Productfotografie Software kunt u de FotoCube VR draaitafels aansturen. Met de software stuurt u ook de Canon EOS spiegelreflexcamera aan. De software heeft alle essentiŽle functionaliteiten die u nodig hebt om efficiŽnt te kunnen werken zodat u binnen enkele minuten een 360 graden animatie zult kunnen uploaden. 

In onderstaande video ziet u de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van de software.
Functionaliteiten 360 graden softwareGebruik een Canon EOS dslr voor de FotoCube productfotografie software
 • De camera bedienen vanaf de computer.
 • Foto's opslaan in een project/ categorie.
 • Per product een artikelnaam/ artikelnummer geven aan de foto.Windows 10 is compatible met FotoCube productfotografie software
 • Gewenste beeldformaat (aspect ratio) opgeven.
 • Foto uitsnijden (croppen).                                         
 • Eindformaat in pixels van de foto bepalen.
 • Contrast toevoegen.
 • Achtergrond wit maken.
 • Foto verscherpen.
 • Bestaande foto's importeren, bewerken en in ťťn batch verwerken (batch processing).Apple is compatible met FotoCube productfotografie software

Benodigdheden bij de FotoCube Productfotografie Software:
 • Canon EOS spiegelreflex camera.
 • USB kabel tussen camera en computer.
 • Computer met Windows 7, 8 of Windows 10.
 • Computer met het programma Parallels indien u een Apple computer gebruikt.

 • Let op: Nikon, Sony, Panasonic of andere DSLR camera's zijn NIET compatible met de FotoCube 360 graden fotografie software Door het programa Parallels is Apple compatibe met FotoCube productfotografie software

Vervolg wat u nodig heeft...

Met een 360 graden fotografie draaitafel, software, Canon EOS camera en computer met Windows bent u er nog niet. U hebt een fotostudio inrichting nodig om zelf 360 graden productfoto's te kunnen maken. Wij hebben complete 360 graden fotostudio's die u op en om een tafel kunt zetten. Deze 360 graden studio's zijn geschikt voor producten met een omvang tot circa 600x600x600mm.

Voor grote en zwaardere (+18Kg) producten is een grotere fotostudio inrichting benodigd. Naast een zwaardere draaitafel, het type VR100, kunt u ook een grotere draaischijf (tot een diameter van 1500mm) gebruiken. Voor grotere producten is een ruimte van minimaal 500x500cm nodig om de 360 graden fotostudio in te kunnen richten. Hierbij is ook rekening gehouden met werkruimte voor uzelf.

Samenstelling 360 graden fotostudio: 
 • Achtergrond (systeem) met PVC folie of rolpapier van 275 of 355cm
 • Frame van MDF t.b.v. de ondergrond
 • VR Draaitafel + draaischijf
 • Meerdere (tot wel 12!) lichtbronnen (continu of flits verlichting)
 • Softboxen voor mooi difuus licht
 • Lampstatieven 
 • Hengel/ Boom statief
 • Camerastatief
      

2. 360 graden animaties in uw webshop implementeren

De 360 graden fotostudio configuratie is gekozen, maar dan, hoe krijgt u de 360 graden animatie zichtbaar op uw webshop? Is mijn webshop wel geschikt? Hierin zijn diverse keuzes mogelijk. De drie meest gebruikte worden hier uitgelegd.

A. Maak gebruik van de 360 graden animatie die de FotoCube software genereert.
B. Implementeer een 360 graden module (plugin) in uw webshop. 
C. Maak gebruik van een extern platform en voeg de animatie toe dmv een embedded code te plaatsen in het CMS van uw webshop.Copyright & Design by Dave Leonard
A. FotoCube 360 graden animaties.

Met de
FotoCube software creeert u direct een 360 graden animatie. Na de fotosessie zal er een browser openen waardoor u de gemaakte productfoto's direct in 360 graden kunt beoordelen. Vervolgens upload u de map met productfoto's en scripts naar uw website en activeert u de animatie via het CMS van de website.

B. 360 graden webshop module (plugin)

Een webshop met veel producten is gebaat bij een efficiente workflow. Het besparen van tijd is een belangrijke factor bij het algehele proces van productfotografie. Het uploaden van de 360 graden productfoto's is hier een onderdeel van. Met een
360 graden module (plugin) kunt u veel tijd besparen. U configureert eenmalig de module en vervolgens hoeft u alleen de gemaakte foto's via FTP te uploaden. De 360 gaden module genereert automatisch de animatie.

C. Extern platform dmv embedded code

U kunt ook uw productfoto's en 360 graden animaties op een extern platform plaatsen. Het platform genereert vervolgens voor u diverse codes waaruit u kunt kiezen. Denk hierbij aan 'div', 'script' of een 'iframe'. Een dergelijk platform, zoals die van Sirv.com bied meer mogelijkheden dan alleen extern de productfoto's en 360 graden animaties laten hosten. U kunt de codes onbeperkt gebruiken voor eventuele andere websites en webshops. U kunt ook een link delen met iemand, bijvoorbeeld in een mail met doorverwijzing naar het aangeboden product.  Zoals deze: https://fotocube.sirv.com/gitaar/gitaar.spin
Het is zelfs mogelijk om de animatie te delen op Social Media als Facebook, Twitter en Google+. 
     

Jeroen Wigman | Uw specialist in productfotografie3. Mogelijkheden bij FotoCube

Online productpresentatie is voor veel MKBers onbekend terrein. Er zijn diverse aanbieders in verschillende prijsklassen. U kunt kiezen uit zeer uiteenlopende fotostudio's en 360 graden fotografie oplossingen. Is de oplossing van FotoCube de beste? Ja en Nee, want het is maar net wat u zoekt. Of beter gezegd, welke wensen en eisen u aan een systeem stelt. Wij kunnen u in ieder geval adviseren zodat u uit komt bij de samenstelling die het beste bij u past. Zelfs indien u bij een collega beter uit bent. Wij kunnen u vooraf laten zien wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten.

Conclusie, neem contact op onze specialist Jeroen Wigman 

Navigatie