+31 (0)85 - 3033 579   
NederlandsDuitsEngels
0 Items    Totaal  € 0,00
Mandje is leeg

Continu of Flitsverlichting

Verlichting voor productfotografie.

 

Fotograferen betekend letterlijk "schrijven met licht" De juiste verlichting gebruiken voor uw voorwerpen is dus van essentieel belang.

Op deze pagina zal informatie gegeven worden waarna u eenvoudig zelf kunt bepalen welke verlichtingset bij u past.


Continu verlichting in combinatie met daglichtlampen.

Anders dan bij andere typen fotografie bent u bij productfotografie niet afhankelijk van een object dat een fractie van een seconde stil moet staan. Het voorwerp, of misschien beter omschreven het product, ligt ten alle tijden stil.

Met deze informatie zou u makkelijk een keuze kunnen maken:

Alhoewel flitsers later ook aan bod komen gaan we eerst dieper in op de continu verlichting.

Wat is nou eigenlijk continu verlichting? De lamp brand continu. Ja ok, maar is er meer over te vertellen? Jazeker, want niet alleen de continu brandende lamp is van belang ook de soort lamp is een belangrijk punt wanneer we met professionele fotografie bezig zijn.

U kunt natuurlijk elk licht gebruiken nietwaar? Halogeen lampen, bouwlampen, TL verlichting enz, dit is allemaal zeker mogelijk maar leest u anders eerst dit artiklel. Dan begrijpt u dat lang niet elke lamp geschikt is om voor productfotografie te gaan gebruiken.

Om de FotoCube tot haar recht te laten komen heeft u minimaal twee lichtbronnen aan weerszijden nodig. Afhankelijk van het formaat van de FotoCube past daar een bepaalde wattage aan lampen bij.

Wanneer u met meer lichtopbrengst gaat werken, dus met overcapaciteit, zult u merken dat het fotograferen makkelijker wordt. Daarbij zal de kwaliteit van de foto omhoog gaan.

Vergelijk het met een woonkamer waar u een boek leest, gaat prima en u leest ongestoord verder. Dan doet iemand een lamp aan en u heeft ineens meer licht tot uw beschikking, dit leest nog lekkerder!

 

Maak zelf de keuze waarbij u zich prettig bij voelt. Elke aangeboden combinatie werkt, het behalen van mooie productfoto's is gegarandeert*

 

Productfotografie en het gebruik van flitsers.

 

Het vermogen van studioflitser wordt uitgedrukt in Wattseconden. Hoe groter het onderwerp, hoe meer licht is er nodig.

- 2 flitskoppen 250 watt/sec – maximaal 1 model of paspop volledig belicht of een FotoCube tot en met 150cm

- 2 flitskoppen 400 watt/sec - groep tot max 3 modellen of paspoppen volledig belicht of een FotoCube vanaf 150cm

 

Het principe van flitslicht is dat één flitser de hoofdbron is, en de andere flitser gebruikt wordt om de schaduwen op te helderen.
Bij het gebruik van de flitsers en de FotoCube adviseren wij de Octaboxen te nemem om zo een optimale lichtverstrooiing in de FotoCube te kunnen krijgen.

Het instapmodel FotoCube flitsset, de 250W/S is geschikt om fraaie kleding & accessoire foto’s te maken tegen een betaalbare prijs.

Is de studio/fotoruimte erg groot en donker overweeg dan zeker de 400W/S. Te weinig licht zorgt voor grijze achtergronden.

De toepassing van accessoires en de opstelling van de flitsset heeft gevolgen op de lichtopbrengst. Als de flitskop ver naar achteren staat of als er een grote softbox op neemt de lichtopbrengst af.

Door de paspop of model van dichtbij te verlichten, wordt deze volledig omringd door licht. Dit geeft diffuus licht met zachte schaduwen.

Hoe groter de paraplu of softbox is ten opzichte van het onderwerp hoe zachter het licht.

 

Het mooie van FotoCube flitsset is dat accessoires met een S-bajonet uitwisselbaar zijn, wil je later overstappen op een zwaardere set om bijvoorbeeld meerdere modellen of paspoppen tegelijk te fotograferen, dan zijn de accessoires steeds bruikbaar.

 

Het gebruik van studio flitsers vergt wel enige kennis

 

Let op: Bij gebruik van studioflitsers is een camera nodig waarbij de diafragma & sluitertijd handmatig ingesteld kan worden. De M-stand (manueel).

Niet alle compact camera’s kunnen dit, spiegelreflex camera’s wel.

 

Neem bij twijfel contact met ons op. We adviseren u graag.

 


* = Bij de succes garantie wordt uitgegaan van een fotocamera waarbij de sluitertijd, het diafragma en de witbalans handmatig ingesteld kan worden.

Navigatie