+31 (0)85 - 3033 579   
NederlandsDuitsEngels
0 Items    Totaal  € 0,00
Mandje is leeg

Media

FotoCube zoekt regelmatig de media wanneer het iets te melden heeft. Maar de media vindt ons ook! Hier zijn wij van FotoCube erg trots op!!

_______________________________________________________________________________

FotoCube blijft ook bij onze oosterburen niet onopgemerkt


 

Portable Studio-Komplettlösung

Das gut verarbeitete Set eignet sich ideal für die Produkt- und Foodfotografie.

Lees hier het gehele artikel.

_______________________________________________________________________________Herkömmliche Läden beschäftigen einen Schaufensterdekorateur, denn ein gut gestaltetes Schaufenster bringt Besucher und überzeugt zum Einkauf. Von FotoCube24 erhalten Sie die Technik um Ihre Produktfotos künftig selbst herzustellen. Als eKomi gibt es für Sie zudem 5% Rabatt auf sämtliche Bestellungen! Geben Sie dazu einfach den Discount Code „eKomi Campaign“ ein. Die Aktion gilt noch bis zum 30. April 2012.

Jeroen Wigman, Gründer und Inhaber von FotoCube: „Es überrascht uns, dass viele Internetanbieter der Produktfotografie so wenig Aufmerksamkeit schenken. Man hört immer nur: Marketing für Suchmaschinen, SEO, SEA, Affiliate Marketing, Payment Provider oder Usability der Webseite. Niemand erinnert jedoch den Internetanbieter daran, dass Produktfotos das Aushängeschild in seinem virtuellen Schaufenster sind.“


FotoCube ist aus einem Hobby und durch das Bedürfnis des Marktes entstanden und gereift. „Der durchschnittliche Internetanbieter ist kein Fotograf und oft abhängig von den Produktfotos des Lieferanten. Der Wettbewerb hat aber dieselben Fotos, und für einen Webshop geht es doch vor allem um Einzigartigkeit. Mit FotoCube kann der Anbieter seine eigenen Produktfotos machen und sich so differenzieren.“, verdeutlicht Wigman.

FotoCube wurde von Fachmagazinen, Fotografen und diversen Foren getestet. Immer lautete das Ergebnis: es funktioniert! Wigman: „Was uns gut getan hat waren die positiven Berichte unserer Kunden und die guten Beurteilungen diverser Medien. Der FotoCube wurde sogar in das Buch ‘Ein eigener Webshop für Dummies’ aufgenommen.“

Besuchen Sie FotoCube24 und sehen Sie sich die komplette Palette an FotoCubes an! Der Rabatt-Code für eKomi lautet: eKomi Campaign.

__________________________________________________________________________________  

FotoCube op televisie bij een lifestyle programma!

 

 

______________________________________________________________________________________________ 

 

FotoCube ondersteunt (web)winkelier bij kledingfotografie


ARNHEM -- De presentatie van producten is een van de belangrijkste aspecten bij het runnen van een webwinkel. Het fotograferen van kleding is een verhaal apart. Er zijn massa's webwinkels en webwinkeltjes die kleding verkopen, en in deze concurrerende markt maakt de productfotografie vaak het onderscheid. FotoCube komt daarom met een oplossing voor elke soort van kledingfotografie met drie Kledingfotografeer Kits en een workshop Kledingfotografie.

'Waarom zou je veel geld besteden aan software, reclame en zoekmachines om bezoekers naar je website te lokken, als diezelfde bezoekers bij het zien van de foto's direct weer vertrekken?', zegt Jeroen Wigman, oprichter en eigenaar van FotoCube Nederland.

Bij gebruik van de Kledingfotografeer Kits van FotoCube bepaalt de (web)winkelier helemaal zelf hoe de aangeboden kleding wordt gepresenteerd. De meest voorkomende variaties zijn plat, op een torso en op een model of paspop. Jeroen Wigman: 'Wij zien vaak een combinatie van twee. Bijvoorbeeld plat gefotografeerd voor in de webwinkel en op een torso voor op de homepage. Of de torso voor elke hoofdfoto en de plat gefotografeerde voor de tweede en derde detailfoto. Om zeker te zijn van de juiste producten geven wij hier uiteraard graag advies in, maar we hebben vanaf heden voor elk type kledingfoto een bepaalde set zodat men direct aan de slag kan.' Voor elke variant biedt FotoCube nu een Kledingfotografeer Kit.

Maar er is meer. Naast de continu volgeboekte productfotografie workshops met de FotoCube is er samen met Focus op Fotografie een Kledingfotografie workshop samengesteld. Deze workshop begint eind mei en wordt gegeven in kleine groepen.

Voor meer informatie over de verschillende Kledingfotografie Kits, prijzen en de workshop kledingfotografie, zie de website van FotoCube: www.fotocube.nl
Wie in de maand mei een Kledingfotografeer Kit bestelt ontvangt een luxe cameratas ter waarde van € 29,90.

_______________________________________________________________________________________

 

 

Productfoto ondergeschoven kindje van de webwinkelier


Vernieuwd FotoCube helpt webwinkelier zijn product te tonen

Veel reguliere winkeliers hebben een etaleur in dienst of huren er een in. De etalage laat immers zien wat de aard van de winkel is, en natuurlijk speelt de strijd om de gunst van de consument een grote rol. 'Het verbaast ons daarom dat er door veel webwinkeliers zo weinig aandacht wordt besteed aan productfotografie', aldus Jeroen Wigman, oprichter en eigenaar van FotoCube Nederland. 'Je hoort alleen maar: zoekmachine marketing, SEO, SEA, affiliate marketing, payment providers, usability van de website en honderden software leveranciers die allemaal een graantje mee willen pikken. Maar niemand wijst de webwinkelier erop dat zijn etalage of showroom de productfoto is.'

FotoCubeDe etalage van een webwinkel is de foto van het product, en toch wordt die vaak vergeten of overgeslagen. FotoCube (www.fotocube.nl) helpt op haar onlangs volledig vernieuwde website webwinkeliers met gebruiksvriendelijke producten zodat de webwinkelier zelf zijn productfoto's of packshots kan maken.

FotoCube is ontstaan uit hobby en door de behoefte vanuit de markt, deze markt wendt zich niet alleen naar de webwinkelier. Gaandeweg hebben wij gemerkt dat productfotografie overal is. 'In onze webwinkel draait het niet alleen om de verkoop, wij informeren de klant graag over productfotografie en geven graag advies hoe het resultaat beter kan. De gemiddelde webwinkelier is geen fotograaf en is vaak afhankelijk van de productfoto's van de leverancier. De concullega heeft dezelfde foto's en voor een webwinkel draait het juist om het onderscheidend vermogen', verduidelijkt Jeroen.

FotoCube werd getest door vakbladen, fotografen en diverse fora. Steeds was de conclusie: het werkt. Jeroen: 'Wat ons gesterkt heeft zijn de leuke spontane berichten van onze klanten en de goede recensies van diverse media. De FotoCube is zelfs opgenomen in het boek 'Een eigen Webwinkel voor Dummies' van Robert Vlug.'

FotoCube blijft intussen stevig aan de weg timmeren: 'In oktober openen we een webwinkel in Duitsland, en we werken aan een workshop productotografie met FotoCube. Deze gaat in oktober van start'

Neem voor meer informatie een kijkje op www.fotocube.nl, of stuur een email naar info@fotocube.nl voor rechtstreeks contact.

Foto's in hoge resolutie beschikbaar op aanvraag.

Reviews:
FotoCube review in PC Magazine
Photofacts Review: FotoCube lichttent voor productfotografie
Productfotografie in je eigen thuisstudio

___________________________________________________________________________________________

 

Photofacts.nl schreef:

 

 

Van FotoCube ontvingen we een lichttent ter review. Een lichttent is erg handig wanneer je productfoto's wilt maken. Feitelijk is het een tent van een witte stof. Wanneer licht door de stof heen gaat wordt het licht aanzienlijk verzacht. Hierdoor heb je geen last van harde schaduwen.

Als je productfoto's wilt maken kun je de doe-het-zelf methode toepassen, of je kunt dit soort kant en klare lichttentjes kopen om het jezelf makkelijk te maken. Zelf heb ik jaren geleden al eens een lichttent aangeschaft (van een ander merk) en ik gebruik 'm zeer regelmatig. In mijn geval vooral voor foto's op Photofacts, maar als je regelmatig iets verkoopt op bijvoorbeeld Marktplaats dan kan de aanschaf van een lichttent ook al snel de moeite lonen.

De FotoCube lichttent is eenvoudig op te klappen tot een klein pakketje. Hierdoor kun je de lichttent netjes opbergen wanneer je hem niet nodig hebt en gemakkelijk vervoeren als je op een andere locatie productfoto's wilt maken.
Klik hier voor het volledige artikel.
_______________________________________________________________________________________


Digitailing schreef:Productfoto's voor internet hoeven niet meer in de vensterbank of op tafel genomen te worden. Fotocube zorgt ervoor dat de spulletjes veel beter vastgelegd kunnen worden op de gevoelige (digitale?) plaat.

Een product snel verkopen op Marktplaats valt of staat met een goede presentatie van het aangeboden product. Veel mensen slaan thuis aan het fotograferen en het merendeelvan de foto's toont de schaatsen of mp3 speler liggend op het tapijt, waarbij de kleuren nooit overeenkomen met ‘hoe het er echt uitziet'. Ook de kleine zelfstandigen fotograferen de producten die zij via de webwinkel aanbieden regelmatig in erbarmelijke lichtomstandigheden.
Klik hier voor het volledige artikel.
___________________________________________________________________________________________Digitale fotografie tips schreef:

Productfotografie in je eigen thuisstudioVan elk product een foto, een omschrijving en een prijs. Hoe krijgen ze het voor elkaar dat de achtergrond zo mooi wit is? In dit artikel een introductie in de wereld van productfotografie.
Belangrijk als je een voorwerp gaat fotograferen is dat de achtergrond zo egaal mogelijk wordt, zodat het makkelijker wordt het voorwerp in een witte folder te verwerken of deze digitaal uit de knippen en in een andere kleur achtergrond te plaatsen. Ook is het belangrijk dat de schaduwen niet te heftig zijn, het gaat vaak om kleinere voorwerpen waarbij schaduwen te overheersend worden en de fijnere details hierdoor minder zichtbaar worden. Belangrijk is dat je veel licht hebt zodat de sluitertijden voldoende hoog kunnen blijven, maar ook dat het licht dat rond het product valt zacht is (diffuus licht) zodat er zo veel mogelijk details zichtbaar blijven.

Klik hier voor het volledige artikel.
______________________________________________________________________________________________

 

  


"Een eigen Webwinkel voor Dummies" schreef:

Tips!

Er zijn tegenwoordig handige hulpmiddelen beschikbaar waarmee de webwinkelier

zelf professionele foto's kan maken. Zo kan met behulp van de FotoCube een product
gefotografeerd worden met een geheel witte achtergrond.

Over digitale fotografie zijn veel boeken geschreven. Het is het raadzaam om eerst eens een boek(je) aan te schaffen om van de belangrijkste aandachtspunten kennis te nemen. Zorg voor een vaste opstelling wanneer ervoor gekozen is om zelf producten te fotograferen. Dit scheelt veel tijd met betrekking tot het opbouwen en afbreken van de opstelling en zorgt voor dat alle foto's op dezelfde manier genomen worden. Hierdoor ontstaat een samenhang tussen de productfoto's.

Klik hier voor het volledige artikel.  
____________________________________________________________________________________________

PC magazine en Clickx schreven:

  

Maak je vaak foto's van voorwerpen?
Met de FotoCube zorg je voor een professioneel ogende belichting.

Wie al eens iets op eBay of een andere veilingsite verkoop, weet dat een goede productfoto erg belangrijk is. Maar het is niet
evident om voorwerpen zoals horloges, elektronica en speelgoed mooi te belichten. Als je er gewoon een spot op zet, krijg je lelijke schaduwen en met flitslicht heb je dan weer het probleem van reflectie. De FotoCube biedt een eenvoudige oplossing voor dat probleem. Het is een open klappende kubus uit een lichte witte stof, die opgespannen wordt rond een raamwerk van dunne metalen strips. Het belichten van de FotoCube is erg eenvoudig: plaats gewoon twee krachtige lampen aan de zijkanten. 

De witte stof verspreidt het licht gelijkmatig over de hele kubus. De FotoCube is wit, en zorgt dus voor een witte achtergrond voor je producten. Sommige voorwerpen komen beter tot hun recht tegen een donkere achtergrond, en daarom zitten er ook een zwarte en een blauwe achtergronddoek bij de FotoCube. De FotoCube zorgt inderdaad voor een mooi, zacht licht rond onze producten. We gebruiken gewone bouwlampen, die een geel licht produceren, maar door de wit-balansregeling van onze camera manueel in te stellen, werken we die kleurzweem weg. Het grootste probleem duikt op na het gebruik van de FotoCube: om hem weer op de vouwen, heb je een diploma in meerdimensionale meetkunde nodig, of meer handigheid dan wij.

Wel:
Handig om producten mooi te belichten
Niet:
Opvouwen is niet weggelegd voor klunzen

_________________________________________________________________________________________

Chip magazine schreef:
(Foto - Video digitaal)Vind je het lastig om kleine objecten voor het fotograferen goed uit te lichten? Met FotoCube wordt dat eenvoudiger. Dit is een soort fotografische lichttent waarmee het maken van foto's van kleine tot middelgrote voorwerpen kinderspel wordt. Met de tent voorkom je dat er lelijke schaduwen of reflecties in je afbeelding komen en er op de achtergrond geen storende elementen meer te zien zijn. 

______________________________________________________________________________________________


Computer Idee schreef:

Handig en opvouwbare accessoire om voorwerpen te fotograferen met een perfecte lichtverdeling. 

De FotoCube wordt geleverd als een pakketje van ongeveer 20x20x7cm dat in een handomdraai zonder montage, kan worden omgetoverd tot een tent van 50x50x50cm. We moeten even trekken en duwen om de ribben van staaldraad en het ‘vitrage'-doek tot een stabiele kubus te vormen. Van de zes zijden zijn er twee te openen als een klep met klittenband.
Eén klep zit aan de voorkant en heeft een spleet waardoor de lens van de camera naar binnen kan kijken. De andere klep zit aan de bovenkant en is bedoeld om de voorwerpen in de tent te kunnen wisselen zonder de cameraopstelling te hoeven wijzigen. Er worden drie doeken (wit, blauw, zwart) meegeleverd die als
achtergrond kunnen dienen. De tent kan op een tafel
gezet worden en de lampen eromheen. Voor het beste resultaat gaat de voorkeur uit naar studiolampen (permanent of flits).
Het licht wordt door het tentdoek mooi egaal verdeeld en de camera ziet via het spiegelend oppervlak van het voorwerp vaag het witte doek en niet de omgeving. Beschikt u niet over studiolampen, dan kan de FotoCube ook buiten gebruikt worden en zal hij ook daar het licht homogeen verdelen voor een mooi belicht resultaat. Als u een sterk reflecterend (bol) onderwerp wilt 
fotograferen, moet dit door de spleet. De afstand tot de camera is dan niet meer dan 30cm en er zal met een redelijke groothoek gewerkt moeten worden. Dit kan vervorming van het onderwerp tot gevolg  hebben. Ook staat de spleet altijd een stukje open en dat is later bij de spiegelende voorwerpen te zien op de foto als een (ongewenste) donkere vlek. Om een vlekkeloos resultaat te krijgen zal ook enige aandacht aan de kreukels in de achtergronddoeken gegeven moeten worden. De scherpte diepte is namelijk vaak zo groot, dat vouwen storend aanwezig zullen zijn en ze bovendien het vrijstaand maken van het onderwerp zullen vemoeilijken. Omdat hij kan worden opgevouwen, is de fototent ruimtebesparend. Uitklappen is geen probleem, maar de tent terugvouwen tot het oorspronkelijk formaat is helaas een stuk minder eenvoudig. 

Onze mening:

Goed
Handig en nuttig tentje als je veel kleine producten moet fotograferen met een goede lichtverdeling. Eenvoudige ‘montage'.

Slecht
Moeilijk op te vouwen. Kreukels in de achtergronddoek.

Conclusie
Als u glanzende voorwerpen fotografeert, ziet u bijna altijd ongewenste reflecties van lampen en omgeving. Met de FotoCube voorkomt u dit grotendeels en voor nog geen 30 euro bespaart u een hoop ergernis en retoucheerwerk.


_________________________________________________________________________________________________Computer Totaal schreef:

Wanneer u een advertentie op Marktplaats zet, hoort daar natuurlijk ook een productfoto bij. En bij voorkeur een kwalitatief goede foto, waarop ook de staat van het product te zien is. Een simpel flitsfotootje is zo gemaakt, maar met iets meer inspanning maakt u uw eigen professionele productfoto's. In deze workshop laten we zien hoe u te werk moet gaan.
Tegenwoordig zet iedereen wel eens iets te koop op Marktplaats, Speurders of eBay. Niet alleen speelt de prijs, omschrijving en het product zelf een rol, ook een goed beeld kan zorgen voor snel resultaat. Even snel wat foto's van internet kopiëren is eigenlijk ‘not done'. Het zijn niet uw foto's, het zegt niets over de staat van het product en het impliceert dat er weinig moeite is gedaan voor potentiële kopers.
Het maken van goede foto's is dan ook onontbeerlijk. In twaalf stappen leiden we u van een matige foto naar een professionele plaat.  
Klik hier om het hele artikel te lezen.


_____________________________________________________________________________________________

Veronica Magazine schreef:

 

De FotoCube-tent is handig voor serieuze internetverkopers die leuke foto's op marktplaats of
eigen shopsite willen zetten. 

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Een product verkoop je ook veel sneller met een goede foto. Maar iedere beginnende online verkoper kent de problemen: rommelige achtergrond, overbelichte plekken en gekke reflecties van de omgeving.
Met de FotoCube heb je daar helemaal geen last meer van. Het licht van de lampen wordt door de witte tent mooi verdeeld en je ziet jezelf en je huis niet terug in de foto. Het resultaat wordt helemaal goed als je ook nog zorgt voor een strakke onder en achtergrond.________________________________________________________________________________________


Vakblad FotoMarkt schreef:

Met de FotoCube lichttent kan iedereen schaduwvrije foto's van kleine objecten maken. Door deze voorwerpen in de lichttent te plaatsen kan de fotograaf zelf de lichtinval bepalen waarbij de naadloze tent voor een smetteloos witte achtergrond zorgt. De compacte tent is ideaal voor vakfotografen die glinsterende objecten volledig tot hun recht willen laten komen. Maar ook voor
amateurs die hun objecten professioneel willen fotograferen, bijv. voor een mooie foto op Marktplaats, Speurders of Ebay.
De opvouwbare lichttent is er in diverse afmetingen.


 

Navigatie