+31 (0)85 - 3033 579   
NederlandsDuitsEngels
0 Items    Totaal  € 0,00
Mandje is leeg
 

Daglichtlampen

Daglichtlampen bootsen het daglicht na, op basis van een zo breed mogelijk kleurenspectrum. De full spectrum daglichtlampen zijn daardoor het best geschikt voor productfotografie waarbij het van belang is om voor een zo kleurecht mogelijke weergave te zorgen.
We zorgen er met het assortiment daglichtlampen voor dat u producten kunt fotograferen op basis van een zo breed mogelijk kleurenspectrum. Hierop zijn vooral de kleurtemperatuur en lichtsterkte van invloed, twee eigenschappen die zorgen voor hoogwaardige foto’s zonder dat u daar specifieke kennis van fotografie voor nodig heeft.

Kleurtemperatuur en lichtsterkte

De kleurtemperatuur van lampen drukken we uit in Kelvin (K). Voor daglichtlampen kunt u uitgaan van een kleurtemperatuur van 5500 K. Dat is een hoge waarde, waar reguliere lampen helaas niet aan komen. Door gebruik te maken van de daglichtlampen heeft het licht de juiste kleurtemperatuur, om voor een kleurechte weergave te zorgen.
Tegelijkertijd is de lichtsterkte van de daglichtlamp die u wilt kopen van belang. Het daglicht buiten heeft een sterkte van 2.000 - 10.000 LUX, afhankelijk van of het op dat moment zonnig of bewolkt is. Op een zomerse dag kan de lichtsterkte zelfs oplopen tot 100.000 LUX! Een reguliere lamp komt niet veel verder dan 500 LUX en blijft daarmee ver verwijderd van wat er benodigd is. Wilt u een daglichtlamp kopen? Kies dan in ieder geval voor 2.500 LUX of meer.

De beste daglichtlamp

De beste daglichtlamp kunt u beoordelen aan de hand van een CRI-score. Dit is een score die u wat verteld over de kleurtemperatuur en de kleurweergave. De mate waarin dat overeenkomt met daglicht wordt aangeduid in de CRI-index. Een score van 100 betekent daglicht. Daglichtlampen hebben een score tussen de 80 en 98 CRI, aan de hand waarvan u de beste daglichtlamp kunt uitzoeken om daar uw productfoto’s mee te maken.

Daglichtlamp kopen

Wilt u een daglichtlamp kopen of er met meerdere modellen voor zorgen dat u er een aantal achter de hand heeft? We zorgen er met de daglichtlampen bij ons uit het assortiment voor dat u in de fotostudio zelf productfoto’s kunt maken, waarmee u kunt zorgen voor een kleurechte weergave van de producten die u fotografeert.
Advies nodig bij de daglichtlampen uit ons assortiment? Neem contact met ons op, we horen graag van u.

Navigatie