+31 (0)85 - 3033 579   
NederlandsDuitsEngels
0 Items    Totaal  € 0,00
Mandje is leeg

Food fotografie: zelf eten fotograferen

Zelf eten fotograferen? Word een specialist in food fotografie. Gebruik onze handige tips voor de juiste productfoto’s, die je maakt met de professionele fotostudio sets die er beschikbaar zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat de flitser een no-go is binnen food fotografie? Maak in plaats daarvan gebruik van diffuus licht vanuit bijvoorbeeld de FotoCube opnametent. Kijk uiteraard goed naar het formaat, zodat je het eten kunt fotograferen dat je presenteert of dat je live zal bereiden.

Scherptediepte en de achtergrond bij food fotografie 

Het is binnen food fotografie van groot belang om goed met de scherptediepte te kunnen spelen. Beperkte scherptediepte helpt het gerecht eruit te laten springen, terwijl je met meer scherptediepte de gehele setting goed weer kunt geven.

Maak je bij de food fotografie gebruik van accessoires zoals bestek, servies, kaarsen of een mooie ondergrond? De juiste scherptediepte zorgt er samen met de fotostudio set om eten te fotograferen voor dat je eenvoudig de mooiste plaatjes kunt schieten.

Maak bij voorkeur gebruik van een egale en kreukvrije achtergrond. Met name de PVC-achtergrond folie is hiervoor uitstekend geschikt. Deze maakt onderdeel uit van veel van de fotostudio sets voor food fotografie, zodat je daar direct mee aan de slag kunt.

Food fotografie met de juiste witbalans

Om het eten goed te fotograferen is het van belang om dit niet te vet te maken en de witbalans vervolgens goed af te stellen. Vermijd daarom extra boter en olijfolie, ook al komt dat de smaak normaal gesproken wel ten goede. Stel de witbalans goed in en check de kleuren van het gerecht. De fotostudio voor food fotografie helpt je hier goed op in te spelen en de juiste kleuren over te laten komen op de foto.

Fotostudio set voor food fotografie

Eten fotograferen is niet iets dat iedereen zomaar kan. Het wordt vaak onderschat, maar met onze handige tips kom je een heel eind. We zorgen er met de fotostudio’s voor productfotografie en food fotografie bovendien voor dat je beschikt over de juiste materialen om daarmee een goede foto te kunnen maken. Het resultaat? Mooie foto’s van je eten of de gerechten die je in je restaurant zal serveren.

Bekijk de verschillende productfotostudio’s die je kunt gebruiken voor food fotografie, zodat je kleurechte foto’s kunt maken van de heerlijke gerechten die je in de keuken bereidt en serveert. 

Navigatie